2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Két estére felfüggeszti a kamionstopot a minisztérium

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart, de vasárnap és hétfőn este 22 órától reggel 8 óráig nem érvényes.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg feladataikat, a kevésbé forgalmas éjszakai órákban célba juttathassák a rájuk bízott árukat – tudatta a Portfolio az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése alapján.
 
A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között

az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. 

A kamionstop főszabálya szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig és a munkaszüneti napokon azonos időtartamban alkalmazandó a korlátozás. 

Az ITM megjegyezte, a védelmi intézkedések többségének kivezetésével sokan kerekedhetnek fel személyautóval vagy buszon rokonlátogatóba, kirándulni a hosszú hétvégén. A kamionstop miatt kevesebb tehergépkocsi közlekedik majd mind a négy napon. A csökkenő forgalommal könnyebb, gyorsabb lesz eljutás, és mérséklődnek a baleseti kockázatok a hazai utakon – írta meg az MTI az ITM péntek reggeli tájékoztatását.

A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokra sem. Ezen a hétvégén megszakítás nélkül közlekedhetnek a napi fogyasztási cikket szállító tehergépkocsik is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató