2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az oroszok megunták: a fegyveres erők célba vehetik a nyugati fegyverszállítmányokat

Az orosz külügyminiszter-helyettes az állami tévében azt mondta,

figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy veszélyes lépés több nyugati országból is fegyvereket szállítani Ukrajnába, illetve hogy ezek a konvojok legitim célpontok Oroszország számára.

Ez a bejelentés az ékes példája annak, hogy remekül sakkozik Orbán Viktor. A miniszterelnök és a kormány más tagjai is indokolták, hogy Magyarország miért nem engedi át a területén NATO és az EU országaiból érkező fegyverszállítmányokat.

Rjabkov megemlítette, hogy a Facebook elleni is lépéseket terveznek:

"Az orosz külügyminisztérium átadott egy jegyzéket a moszkvai amerikai nagykövetségnek a Meta/Facebook ellen indítandó eljárásról"

A miniszterhelyettes szerint Oroszország nem szándékozik kitiltani nyugati médiumokat és vállalkozásokat, mert nem nem akarja eszkalálni a helyzetet.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a külföldi média több képviselőjének Oroszországból való távozását kommentálva kijelentette, hogy Oroszország senkit sem rúg ki.

"Nem rúgunk ki senkit. A The New York Times-ról nincs mit mondani, maguktól elmentek. Általánosságban az, ami a médiával történik, az olyan információkhoz való hozzáférés korlátozásával, amelyek alternatív nézőpontot képviselnek a Nyugaton uralkodó befolyásoló csoportok erőfeszítései által megvalósított narratívával szemben, egy újabb kemény lecke arról, hogy elfogadhatatlan, hogy ezeknek az embereknek higgyünk"

- mondta.

Hozzátette: Készen állnak az Egyesült Államok elleni orosz szankciós listák.

Arról is beszélt, hogy az Orosz Föderáció elégedett a Kínával folytatott párbeszéddel, Kína megbízható partnere Oroszországnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató