2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ennél jobban nem tudjuk bemutatni: a Telex, akik ártatlan emberek vérére szomjaznak

Gecijo-nak találta a Telex képszerkesztője az orosz-ukrán háború azon mozzanatát, amikor az Irpiny nevű település határában egy repesztől megsérült embert igyekeztek biztonságos helyre juttatni a helyiek.- szúrta ki a Pestisrácok.

Azt nem tudni, hogy a lázas igyekezet, az úgynevezett hírverseny, vagy a nemtörődömség okozta, hogy a portál aztán a fenti megjegyzéssel ellátva jelentette meg a haditudósítását. Kis elemzésünkben igyekeztünk ellesni azok utánozhatatlan munkamódszereit, akikből úgy nincs másik, hogy közben van.

Gyorsan az agykérgünkbe égett a jelenleg a civil élet kihívásaira készülő Bangóné hivatásos politikusi pályafutásának vélelmezhető csúcsa, amikor egy k@rva erős képpel igyekezett bemutatni a totalitárius államterror gépezetét, ahogy a kényúr arccal előre a padlóra fekteti a közmédia épületében napokig bohóckodó képviselőket, csak hát, mint tudjuk, bekapcsolva maradt az a bizonyos telefon, így aztán ország-világ előtt robbant fel a dramaturgiai mesterpetárda.

Amúgy ez az arccal előre-féle megalázósdi némileg áthallásos, ugyanis épp a baloldal szellemi elődeinek licence volt egykor, ők szokták így elkaparni a saját elvtársaikat régebben, miután a koncepciós pereik eredményeképpen suttyomban felakasztották őket. Újratemetéseiken mondták azt is, hogy soha többé, hogy aztán ott folytassák, ahol abba sem hagyták.

Bár Bangóné fájó űrt hagy maga után a hazai politikai életben, a baloldal valódi politikáját irányító hatalmi ág, a sajtójuk ugyanakkor minden igyekezetével igyekszik pótolni ezt a szellemi veszteséget. Kiváló alkalom erre az orosz-ukrán háború, ami a jelek szerint a haladár sajtószekcióban egy kiváló alkalom a kattintásvadászatra, úgysem ők viszik vásárra a bőrüket, hanem a frontról tudósító fotóriporterek, operatőrök, akiknek munkája Budapestre érve gecijó – eredetiben gecijo (sic!) képekké „lép elő”.

Moralizálás nélkül is érdekes lenne ellesni a munkamódszereiket a fotók válogatásánál. Melyik a jobb kép? Amin több hulla van? Vagy amelyik véresebb? Esetleg egy repeszek által szétszabdalt kisgyermek/kiscica? Mivel érdemelheti ki egy fotó a gecijo-titulust? Ez-e a csúcskategória? Esetleg létezik übergecijo is? Van-e még feljebb, ha lejjebb már nincs?- teszi fel a kérdést a Pestisrácok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató