2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump: Az én személyiségem tartott távol minket a háborútól

Donald Trump azt mondta egy dél-karolinai gyűlésen, hogy a személyisége volt az, ami távol tartotta az Egyesült Államokat a háborútól a négy éves hivatali ideje alatt.

Trump az estét az Ukrajnával kapcsolatos jelenlegi helyzetről kezdte, részben azt állítva, hogy Joe Biden jelenlegi elnök alatt „Amerikát nem féltik és nem tisztelik”.

"Biden minden gyengesége, gyávasága és inkompetenciája ellenére van egy út, hogy véget vessen ennek az ukrajnai stratégiának; anélkül, hogy az amerikaiakat egy borzalmas és nagyon véres háborúba keverednének" - mondta Trump. "Ez a harmadik világháborúhoz vezethet".

A volt elnök a továbbiakban azt mondta, hogy senki sem keményebb nála Oroszországgal szemben.

"Látom, mi történik, mert ha azt hiszik, hogy Putyin megáll, akkor egyre rosszabb és rosszabb lesz" - mondta Trump. "Nem fogja elfogadni. És nincs senki, aki beszélhetne vele. Én lettem volna, aki beszélhetett volna vele".



Hozzátette: 

Én voltam az egyetlen elnök közel négy évtizede, aki nem sodorta Amerikát semmilyen új konfliktusba.

A volt elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak meg kell szüntetnie az orosz energiától való függőséget, valamint kifejezte aggodalmát attól, hogy a konfliktus a harmadik világháborúhoz vezethet – idézi a volt elnököt a Sky News. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató