2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orosz-ukrán háború: aggódik az USA - tárgyalásokat tartottak a felek

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.

 


Cikkünk folyamatosan frissül!

 

A francia Mickael Ukrajnába ment harcolni Oroszország ellen, most menekül

A Lviv megyei jarovivi katonai létesítményben volt, amit orosz légicsapás ért. 

Azt mondja a videóban:

„Itt a bázist most semmisítették meg, mi most elmegyünk. A halottak között vannak a barátaim is, úgyhogy menekülünk innen. (KIÁLT...)

A bázis elpusztult. Össze kell szednem magam. Itt a lerombolt bázis, és ott is bombáztak. Most is. Nos, az emberek azt mondják, hogy ez nem igaz." 

"A bázisunkat, ahol katonai szerződést kötöttünk Ukrajnával, épp most rombolták le. Több tucatnyian voltunk, csak mi maradtunk. Több száz amerikai katona volt azon a bázison.

Száz százalék, hogy valaki információkat adott a bázisunkról."

 

Verhofstadt dühöng: Meg kell állítani Európa kis Putyinjait

Íme a legűjabb bejegyzése a fogtündérnek:

Nem lehet megvédeni Európát, ha belülről romboljuk le... vagy mint Ursula von der Leyen hagyja ezt megtörténni azzal, hogy egyszerűen megtagadja az EU TÖRVÉNYEK alkalmazását!

Meg kell állítanunk Európa kis putyinjait, amíg még lehet: Nincs több EU-pénz a tolvajoknak és önkényuralomra törekvőknek!

Háborúellenes tüntető - a csatorna egyik dolgozója - tört be az orosz állami tévé élő adásába

Szokatlan jelenet zajlott le az orosz állami médiában: az állami Pervij Kanal (magyarul „Első csatorna”) nevű tévécsatornán épp egy élő hírműsor ment, amikor a műsorvezető mögött feltűnt egy nő, aki egy nagy, háborúellenes üzenetet mutató transzparenst tartott maga elé:

„Nem a háborúra. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen”

– olvasható a transzparensen.

 

Tajvan intő példának tekinti Ukrajna megszállását és felkészül

A tajvani hadsereg tartalékosainak százai vettek részt hétfőn kiképzésen, miután a sziget elnöke "egységre" szólított fel a Tajvanon felmerült aggodalmak miatt, amelyek szerint az Ukrajna elleni orosz támadás után Peking erővel venné vissza az ellenőrzést a sziget felett.

Tavaly a Peking és Tajpej közötti növekvő feszültségek miatt fokozták a tartalékosok kiképzését.

Hétfőn mintegy négyszáz tartalékos vett részt lőgyakorlaton. A március elején kezdődött kiképzésen a fővároshoz, Tajpejhez közeli egyik tengerparti szakasz védelmét gyakorolják.

Szombaton Caj Jing-ven elnök a tartalékosoknak mondott beszédében hangsúlyozta: a szigetnek egységesnek kell lennie, hogy garantálni tudja a saját védelmét.

"Az ukrajnai helyzet ismét bebizonyította, hogy a nemzetközi szolidaritáson és segítségen kívül a nép egységétől függ egy ország védelme"

- mondta a gyakorlóruhát és golyóálló mellényt viselő Caj asszony.

Hétfőn a tajvani nemzetvédelmi minisztérium szerint tizenhárom kínai katonai gép - közöttük tizenkét vadászgép - sértette meg a tajvani légvédelmi övezetet, s a hónap eleje óta ez volt a legmagasabb szám.

Hszi Csin-ping kínai elnök a Tajvant szuverén államnak, nem az "egy Kína részének" tekintő Caj Jing-ven 2016-ban történt megválasztása óta határozottabb álláspontot foglal el Tajpejjel szemben. Tavaly a kínai hadsereg repülőgépei rekordszámú esetben sértették meg Tajvan légterét.

(MTI)

Megy a kavarás az USA-ban: rettegnek Kínától

Financial Times: Kína kész segíteni Oroszországnak

Az FT meg nem nevezett tisztviselőket idézett, akik azt írták, hogy

"az USA közölte a szövetségesekkel, hogy Kína jelezte, hogy hajlandó katonai segítséget nyújtani Oroszországnak az ukrajnai invázió támogatására".

Biden: "Putyin miatt ment fel a gáz ára"

Biden:

"Félreértés ne essék, a gázárak jelenlegi emelkedése nagyrészt Vlagyimir Putyin hibája. Ennek semmi köze az amerikai mentőtervhez".

Megsebesült a Fox News tudósítója Kijev mellett

A Fox News amerikai hírcsatorna egyik újságírója megsérült az ukrán főváros mellett, miközben a harcokról tudósított – közölte a nézőkkel John Roberts, a csatorna hírolvasója.

Hogy ki sérült meg, egyelőre nem közölték – írja a Deadline.

Mindenkit emlékeztetek arra, hogy ez egy háborús övezet, gyorsan változnak a hírek, de keményen dolgozunk, hogy minél hamarabb elmondhassuk a részleteket. Most a csapatunk biztonsága a legfontosabb

– mondta John Roberts.

Megszólaltak a légvédelmi szirénák Lembergben

Közel-keleti önkéntesek újabb csoportja indulna Ukrajnába harcolni az oroszok oldalán

Az ukránok ismét közölték, hogy az elnök Kijevben tartózkodik

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató