2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Életfogytig tartó börtönre ítélték Szilágyi István fiát

Bűnösnek találta a bíróság első fokon Sz. Pétert, Szilágyi István fiát az apja ellen elkövetett gyilkosság bűnében, ezért nem jogerősen életfogytig tartó börtönre, 10 évre közügyektől való eltiltásra, a korábbi 2 év felfüggesztett büntetés letöltésére és 2 millió forint bűnügyi költség fizetésére ítélték – írja a Blikk.

A nem jogerős ítélet szerint Sz. Péter legkorábban 25 év múlva szabadulhat. A szerdai tárgyaláson – amin szakértőket is meghallgattak – részletesen felsorolták, hogy milyen sérüléseket szenvedett Szilágyi István.

A vádirat szerint az 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel a XVII. kerületi családi házukban, ahol tavaly május 3-án reggel kalapáccsal az apjára támadt, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy Szilágyi István a helyszínen meghalt. Sz. Péter korábban többször is ittasan bántalmazta édesapját, a sértett azonban nem akarta fia megbüntetését, egy korábbi eset kivételével nem is indult emiatt ellene büntetőeljárás.

A tárgyaláson Sz. Péter az utolsó szó jogán elmondta, hogy

borzasztóan sajnálja, ami történt, de ezzel már nem tud mit kezdeni.

Ügyvédje kérvényezte, hogy védencét mentsék fel, mivel minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani, hogy ő követte el a bűncselekményt. A mostani, nem jogerős ítélet egyezik az ügyészség által korábban kért büntetéssel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató