2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Makizaj: Z. Kárpát nevetett a felvételen, tehát nem gondolta komolyan a karlendítést

Így magyarázta szövetségese náci karlendítését a baloldal messiása.

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt szerda este, ahol először is arról kérdezték, mi a véleménye Orbán Viktor Békemeneten tanúsított magabiztosságáról, és arról, hogy a közvélemény-kutatások szerint nem áll nyerésre az ellenzék. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint „semmilyen relevanciával nem bír” amit pl. a Századvég kutat ki, majd mikor a műsorvezető emlékeztette rá, hogy a Századvég mellett a Republikon, a Medián és a Publicus sem közölt biztató számokat a baloldalra nézve, Márki-Zay azt mondta, kutatást még egyszer sem nyert, választást azonban igen. 

Alig pár perccel később Márki-Zay már arról beszélt, hogy 12 év „agymosás” után rengetegen akarnak kormányváltást, majd arra a kérdésre, hogy ezt mégis mire alapozza, a kutatásokkal kapcsolatos szkepticizmusának ellentmondva azt válaszolta, hogy „kutatások mutatják ezt ki”.

A műsorban aztán kitértek Z. Kárpát Dániel karlendítős videójára is. Emlékezetes: a Jobbik alelnöke Márki-Zay listájának 9. helyén szerepel. A baloldal miniszterelnök-jelöltje először úgy fogalmaz, hogy „ez egy régi videó”, majd okfejtését azzal folytatta:

Z. Kárpát mosolyog. Vajon miért? Hát azért, mert nem gondolja komolyan”.

Márki-Zay szerint most már „semmilyen szélsőséget nem tolerál a Jobbik, ez mindannyiunknak öröm”.

Az ominózus felvétel, amelyen Z. Kárpát kart lendít: 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató