2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Német lap: Európa, élen Magyarországgal, különbséget tesz jó és rossz menekültek között

Az Orbán-kormány az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének” – írja a Die Tageszeitung.

A Die Tageszeitung oldalán megjelent cikk szerint Európa különbséget tesz jó és rossz menekültek között. A legjobb példa erre a menekültekkel való bánásmód 2015-ben és ma Magyarországon. Példátlan kampányban az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amelynek túl kell élnie a 2022. április 3-i parlamenti választásokat, az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros György zsidómagyar filantróp és amerikai milliárdos által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének”. A kontraszt az ukrán menekültek, köztük sok magyar származású ukrán (némelyikük uniós útlevéllel) mostani meleg fogadtatásával nem is lehetne nagyobb.

A cikk megemlítette továbbá a Neue Zürcher Zeitung egyszerű fogalmazását is: „Ezúttal valódi menekültek”, ahol a „valódi” azt sugallja, hogy a 2015-ös háború és nyomor elől menekülő emberek unalomból vagy vicces szeszélyből hagyták el otthonaikat. A Frankfurter Allgemeine Zeitungban egy szerző azt állítja, hogy „a legtöbb menekült, aki akkoriban Törökországon keresztül érkezett az EU-ba, szigorúan véve migráns volt”. A cikk szerint ez más szóval azt jelenti, hogy azok az emberek nem voltak veszélyben, az EU nem volt elég szigorú akkoriban.

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató