2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin: a Nyugat globális politikai és gazdasági dominanciája véget ér

Az orosz elnök szerint "a nyugati jóléti állam, az úgynevezett arany milliárd mítosza omladozik"

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy véli, hogy a Kreml ukrajnai katonai akciója miatt az Egyesült Államok és szövetségesei által Oroszország ellen bevezetett, példátlan szankciók legújabb sorozata egy korszak végét jelzik.

Putyin szerint

mostantól a Nyugat elveszíti “globális dominanciáját” mind politikailag, mind gazdaságilag.

Az orosz államfő szerdai beszédében kijelentette, hogy “a nyugati jóléti állam, az úgynevezett arany milliárd mítosza omladozik”. Sőt, “az egész bolygónak meg kell fizetnie az árát a Nyugat törekvéseinek, és annak, hogy mindenáron meg akarja őrizni eltűnőben lévő dominanciáját”.

Az orosz elnök élelmiszerhiányt jósolt az egész világra, mivel az Oroszország elleni nyugati szankciók az egész világgazdaságot hátrányosan érintették.

Érintve több nyugati hatalom azon döntését, hogy befagyasztják Oroszország központi banki eszközeit, Putyin azt mondta, hogy ez csak arra szolgál, hogy helyrehozhatatlanul aláássa az ezen országokba vetett bizalmat, és más országok kétszer is meggondolják, hogy tartalékaikat ezen országok gondjaira bízzák-e. Az orosz elnök szerint Moszkva vagyonának közel felét a Nyugat egyszerűen ellopta.

Az orosz államfő a Nyugaton élőkhöz szólva azt mondta, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett masszív szankciók már magára az Egyesült Államokra és Európára is visszahatnak, az ottani kormányok pedig keményen próbálják meggyőzni a lakosságot arról, hogy ezért Oroszország a hibás.

Putyin figyelmeztette a nyugati átlagembereket, hogy hazugságok azok a kísérletek, amelyek Moszkvát próbálják minden bajuk elsődleges forrásának beállítani, és hogy e problémák nagy része a nyugati kormányok “ambícióinak” és “politikai rövidlátásának” közvetlen következményei.

Putyin szerint a nyugati elit “a hazugság birodalmává” tették országokat, Oroszország azonban továbbra is a saját álláspontját fogja az egész világ elé tárni, bármi is történjék.

Kitért azokra az oroszokra is, akik Nyugaton élnek:

"Egyáltalán nem ítélem el azokat, akiknek Miamiban vagy a francia Riviérán van villájuk. Aki nem tud meglenni libamáj, osztriga vagy az úgynevezett nemi szabadságjogok nélkül. De nem ez a probléma. A probléma az, hogy ezek közül az emberek közül sokan mentálisan ott vannak, nem pedig itt. A mi népünkkel nem. Oroszországgal nem.
Szerintük ez a magasabb kaszthoz tartozás. Egy magasabb faj. Az ilyen emberek készek eladni az anyjukat, csak ha megengedik nekik, hogy ennek a "felső kasztnak" az előcsarnokában ülhessenek. Ilyenek akarnak lenni, de elfelejtik vagy nem értik, hogy ennek az úgynevezett "felső kasztnak", ha egyáltalán, akkor csak feláldozható anyagként van rájuk szüksége, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák népünknek"

Elmondta:

az etnikai oroszoktól megtagadják az orvosi ellátást Nyugaton, a Nyugat letépte a tisztesség minden álarcát, az antiszemita hajlamokkal való analógia kínálja magát...

Beszélt az ukránok felelősségéről is. 

Putyin szerint, ha az orosz csapatok csak a Donbasszban lépnének fel, az nem vezetne a fenyegetés felszámolásához, ott egy új frontvonal húzódna... A nyugati patrónusok fegyverekkel és zsoldosok küldésével vérontásba hajszolják Kijevet.

Valódi fenyegetés volt, hogy Kijev atomfegyverhez akar jutni

Valódi volt a fenyegetés, hogy Ukrajna atomfegyverhez akar jutni - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

"Kijelentések hangzottak el a kijevi hatóságok részéről, miszerint saját nukleáris fegyvereket és hordozóeszközöket szándékoznak létrehozni. Ez valódi fenyegetés volt" - hangoztatta az elnök.

Putyin megismételte a korábban magas rangú orosz katonai vezetők által hangoztatott vádat, miszerint Ukrajnában biológiai fegyverek összetevőit állították elő.

"Több tucat laboratóriumból álló hálózat is működött Ukrajnában, ahol katonai és biológiai programokat, többek között koronavírus, lépfene, kolera, afrikai sertéspestis és más halálos betegségek mintáival végzett kísérleteket végeztek a Pentagon irányításával és pénzügyi támogatásával" - mondta.

 

Forrás: MTI és az az oldal amelyiket letiltották Európában...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató