2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gyalázat: A születés pillanatáig engedélyezhetővé tenné az abortuszt a WHO

Megszüntetnék azt a kötelezettséget is, hogy orvosi személyzet hajtsa végre ezeket a beavatkozásokat.

Nemrég új, egészen extrém irányelveket fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet az abortuszokkal kapcsolatban. Ennek értelmében a WHO azt javasolja minden ország számára, hogy korlátozás nélkül legalizálják a terhességmegszakítást, amit így egészen a születés pillanatáig el lehetne végezni minden ok nélkül. És itt még nincs vége a hajmeresztő javaslatoknak – adta hírül a vasarnap.hu.

A javaslatok között szerepel

- a terhesség bármilyen korban történő megszakítása, azaz közvetlenül a születésig végezhető abortusz
- megszüntetnék azt a kötelezettséget is, hogy a beavatkozásokat kizárólag orvosi szakszemélyzet lássa el
- nem lenne várakozási (gondolkodási) idő sem
- a kiskorúaknak szülői beleegyezés
- valamint előírnák a beavatkozás népszerűsítését, és az egészségre veszélyes, otthon is elvégezhető abortusz hozzáférhetővé tételét is.
 

„A biztonságos abortusz elengedhetetlen része az egészségügyi ellátásnak”  – fogalmazott Craig Lissner, a WHO szexuális és reproduktív egészségért és kutatásért felelős igazgatója. Szerinte ugyanis majdnem minden haláleset és sérülés, amelyet „nem biztonságos abortusz” okoz, megelőzhető. Ezért,

azt javasolják, hogy a „nők és lányok szabadon férjenek hozzá az abortusz- és családtervezési szolgáltatásokhoz, amikor csak szükségük van rá”.

A nemzetközi ügynökség sajtóközleményében „életmentő ellátásnak” titulálja az abortuszt, ám a jelentésében akaratlanul elismeri, hogy ez nem igaz. Az irányelvek ugyanis több helyen említik a „magzati halált”, amivel éppen azt fogalmazzák meg, hogy egy meg nem született, egyedülálló, élő emberi lény hal meg az eljárás során.

A nő élete az, ami számít, az ártatlan gyermek élete pedig nem

– ezt a narratívát próbálja most a WHO népszerűsíteni a portál szerint.

Korábbi tanulmányainak mond ellent a szervezet

A vasarnap.hu a cikkében arra is kitér, hogy WHO jelentése több sebből vérzik: ellentmond például saját, korábbi tanulmányának a tekintetben, mennyien vesztik életüket nem ellenőrzött körülmények között végzett terhességmegszakításokban. De az sem logikus, hogy éppen az orvosok közreműködése ellen kampányolnak, mikor

egy korábbi felmérés szerint azok a beavatkozások kétszer nagyobb valószínűséggel okoznak szövődményeket, amelyeket nem az erre a célra kapott engedéllyel működő szakemberek végeznek.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató