2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj most azt mondja, választásokig nem jön ki az "ördög ügyvédje" felvétele

Orbán Viktor elcsalta a választást az elmúlt 12 évben, és akármi is lesz az eredmény április 3-án, ezt nem lehet tisztességes választásnak nevezni. Többek közt erről beszélt Márki-Zay Péter a Telex szerda esti élő műsorában. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint nem érdemes az ördög ügyvédje felvételére várni, egyszerűen több embert kell elvinni az urnákhoz. Szoros eredményre számít, és biztos benne, hogy nem lesz újabb kétharmada a Fidesznek.

Márki-Zay Péter szerint valamelyik ellenzéki párthoz köthető Az ördög ügyvédje nevű Facebook-oldal, ami korábban Borkai Zsolt adriai jachtozásáról hozott nyilvánosságra felvételeket, decemberben pedig Varga Judit igazságügyi miniszter magánéletére tett célzásokat.

Február közepén az ellenzéki miniszterelnök-jelölt még arról beszélt egy kampányrendezvényen, hogy három meleg miniszter botrányát készíti elő egy blog. Ma azonban már Márki-Zay is azt gondolja: ha eddig nem állt elő a felvételekkel Az ördög ügyvédje, az április 3-i választásig már nem is fog. „Akárki is volt az, (…) időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester, és arra is utalt, hogy szerinte az oldal mögött álló párt vezetésében határozhattak úgy, hogy nem hozzák ki a videót. Erkölcsi megfontolásból dönthettek így, vagy valamilyen üzletet kötött valaki – tette hozzá.

Márki-Zay arról beszélt, hogy konkrét felvételt nem látott, de eljutott hozzá a szereplők neve. Hibának tartaná ugyanakkor, ha bárki azt gondolná, hogy egy ilyenre lehet alapozni a választási győzelmet.

„Aki az elmúlt húsz évben kormányon volt, (…) az mindegyik tudna olyat a másikról, ami nem nyilvános”

– mondta. A legfontosabb feladatnak most azt tartja, hogy április 3-án több ellenzéki választó menjen el szavazni, mint fideszes, és a győzelmet ne magánéleti felvételektől reméljék, mint sokan tették 2018-ban, amikor Simicska Lajos elhíresült „atombombájára” vártak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató