2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Több száz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen kétszázhatvankét határsértőt tartóztattak fel és száznegyvenöt főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, indiai, pakisztáni, algériai, nepáli, koszovói, szudáni, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz– írja a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 12 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Homorúd, Kunbaja, Madaras, Zsana, Kelebia, Újmohács, Dávod, Gara és Bátmonostor közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben összesen 196 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Zákányszék, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron megyében Börcs és Fertőendréd közigazgatási területén 6, Budapesten 8 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 145 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 91 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 4 esetben 54 főt. Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen, tiltott határátlépés miatt 6 személy ellen indult büntetőeljárás.

 

(Police)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató