2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geriék nemzetközi akció keretében vetítéssel állnak ki Ukrajna mellett

Egy nemzetközi akció keretében különleges szabadtéri vetítés látható március 19-én Budapesten, a Városháza homlokzatán - tájékoztatta Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken az MTI-t.

A magyar kezdeményezésre megvalósuló Enlightenment elnevezésű vetítéssorozat, amelynek során művészek reagálnak a háborúra, Budapesten kívül csaknem 25 világvárosban lesz látható, demonstrálva a béke és a szolidaritás erejét.

A közlemény szerint a vetítéssorozatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig folyamatosan bővül. Az elkészült alkotásokat egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában. A sorozat különlegessége, hogy az elkészült alkotást "épület mappingként" minden helyszínen egy-egy középületre vetítik ki.

A nemzetközi összefogással elkészített film látható lesz többek között Seattle-ben, Melbourne-ben, Budapesten, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Tokióban, Costa Ricán, New Yorkban, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Hirosimában, Nagaszakiban, Tokióban és Mexikóban.

Budapesten, szombaton este a Városháza épületének a Kiskörút (Városháza park) felőli homlokzatán látható majd a fényfestés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató