2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Politico: Az amerikaiak 69 százaléka szerint az Egyesült Államok nem jó irányba halad

Az amerikaiak 69 százaléka szerint az Egyesült Államok nem jó irányba halad – állapította meg a Morning Consult közvélemény-kutató és a Politico című lap legfrissebb közös felmérése.

A havonta végzett közvélemény-kutatás márciusi eredményei azt jelzik, hogy a megkérdezett amerikaiak kevesebb mint harmada elégedett teljes mértékben az országban zajló folyamatokkal, míg 69 százalékuk szerint Amerika rossz irányba halad.

Ez az arány tavaly márciusban 50-50 százalék volt, de már tavaly októberben tapasztalható volt elmozdulás: akkor 29-61 százalékarányban billent az elégedetlenek javára az eredmény. A márciusi felmérésben Joe Biden elnökségi tevékenységével már csak 41 százalékban voltak elégedettek a szavazók, s ez a tavaly októberinél 5 százalékkal kevesebb.

Az egyre csökkenő elégedettség – a Politico szerint – kihívások elé állíthatja a demokrata párti jelölteket a novemberben esedékes kongresszusi választásokon.

A Biden-kormány politikájával egyet nem értők táborának gyarapodását elemzők – például a Breitbart News című lapban – a déli határon tapasztalható illegális migrációval, a gázolajárak megugrásával és az amerikai dollár inflációjával magyarázzák. De – írta a Breitbart – a bérek csökkenése és a tavaly szeptemberi afganisztáni kivonulás is negatív visszhangot váltott ki az országban.

A Morning Consult és a Politico havonta készít felmérést, amelyben 2005 embert kérdez meg. A válaszadók nemüket, korukat, képzettségüket, származásukat és pártpreferenciájukat tekintve arányaikban reprezentatív mintát jelentenek a választásra jogosult amerikaiak véleményének megismeréséhez.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató