2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zelenszkij nekiment Izraelnek is

Az ukrán komikus ezúttal a zsidóüldözések történelmi párhuzamát hangsúlyozta.

Kritizálta Naftali Bennett miniszterelnököt, aki közvetített közte és Putyin között. Zelenszkij azt mondta, hogy közvetítés lehet két fél között, de nem jó és rossz között.

Volodomir Zelenszkij ukrán államfő a zsidóüldözések történelmi párhuzamát hangsúlyozva fegyverszállítást és gazdasági szankciókat kért Oroszországgal szemben az izraeli parlament és a kormány tagjaihoz intézett beszédében vasárnap este.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Izraelnek muszáj lesz együttélnie döntésével, hogy segíti-e a vaskupola légvédelmi rendszer rendelkezésre bocsátásával az ukrán védekezést az orosz invázióval szemben. Zelenszkij gazdasági nyomásgyakorlást és erőteljes gazdasági szankciók bevezetését is kérte Oroszországgal szemben, s számos történelmi párhuzamot sorolt fel a zsidók egykori és az ukránok jelenlegi helyzete között.

Zelenszkij kérdőre vonta Izraelt: 

"Miért nem kapunk védelmet Izraeltől? Miért nem kapjuk meg a Vaskupolát, amely megvédi az ukrajnai zsidókat? Miért nem csatlakozott Izrael az Oroszország elleni szankciós rendszerhez?"

(MTI és Jpost)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató