2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az éjszaka folyamán az oroszok porig romboltak egy kijevi plázát, amit lőszerraktárnak használtak az ukránok

A mainstream média megint csak egyoldalúan ír az eseményekről, azonban minden éremnek két oldal van. Éjszaka találat érte az ismert Retroville plázát, elképesztő a pusztítás mértéke.

Az éjjeli felvételeken látható a rakétatámadás:

CCTV-n a becsapódás pillanata:

Ennyi maradt a kijevi "bevásárlóközpontból" a támadás után:

Szinte csak a vasszerkezete maradt meg annak a kijevi bevásárlóközpontnak, amelyet rakétatámadás ért. A reggel készült helyszíni felvételek irtózatos pusztításról árulkodnak: a robbanás után lángra kapó épület gyakorlatilag megsemmisült. 

A Kijevet ért éjjeli támadásokban legkevesebb hat ember vesztette életét

Legkevesebb hat halottja van a kijevi pláza ellen indított orosz csapásnak - írja a BBC. A Tetravill nevű, Kijev északi agglomerációjában található pláza gyakorlatilag teljesen megsemmisült a vasárnap esti csapás során. A pusztulás nyomaival sokan csak hétfőn reggel szembesültek, ám a robbanások keltette légnyomás Kijev-szerte érezhető volt. A támadás szerves része az orosz "megszállók" (A demilitraizációt nem kelllene megszállásként definiálni - a szerk.) megváltoztatott taktikájának: az embereiket és légi erejüket féltő oroszok tüzérségi tűzzel, föld-föld rakétákkal próbálják megtörni a civil lakosságot és behódolásra kényszeríteni az ukrán városokat.

Ezzel szemben érdemes megemlíteni, hogy lőszerraktárként üzemelhetett a kijevi pláza.

Hatalmas csapás Kijevre: egy álcázott katonai létesítményt semmisítettek meg

A kijevi rendőrség közzétett egy fotót a becsapódás helyszínéről: rajta az Ukrajna legerősebb tüzérségi rendszeréből származó 2S7 "Pion" 203 mm-es kaliberű lövedék töltethüvelye. Az ukrán fegyveres erők ezeket az ágyúkat használják Kijev orosz ellenőrzés alatt álló külvárosainak lövésére. A jelek szerint a "Pionok" lőszereit is a RAV egyik titkos raktárában tárolták Podilban, ahol a rakéta landolt.

Az ostromlott Kijevben azért hoznak létre ilyen raktárakat, hogy elkerüljék a katonai célpontokra mért csapások általi pusztítást, valamint a csapatok operatív ellátására a városi harcokban. Szintén szemtanúk tettek közzé egy videót: váratlanul egy második robbanás volt a becsapódás helyén, ami a lőszerraktárra mért csapás verzió mellett szól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató