2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Biden el akarja kerülni az ukrajnai konfliktusba való belépést - közölte a Fehér Ház

A Fehér Ház szerint Biden mindenáron el akarja kerülni az ukrajnai konfliktusba való belépést - írja a RIA Novosztyi.



Joe Biden amerikai elnök mindenáron el akarja kerülni, hogy az ország belépjen a konfliktusba - mondta Anne Neuberger, az amerikai elnök kiberbiztonsági tanácsadója.

"Minket az elnök azon törekvése vezérel, hogy mindenáron elkerüljük a háborút, és a diplomáciába fektessünk be" - mondta Neuberger a Fehér Házban tartott tájékoztatón.

"Az elnök világossá tette: nem keresünk konfliktust Oroszországgal"

- tette hozzá Neuberger.

Hangsúlyozta, hogy az USA válaszolni fog a kibertámadásokra, ha megállapítják, hogy Oroszország részt vesz bennük.

A tájékoztató középpontjában az az információ állt, miszerint "Oroszország kibertámadást tervezhet az Egyesült Államok ellen". Oroszország többször is tagadta a kibertámadásokkal kapcsolatos vádakat.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". Ennek érdekében - mondta - tervezik "Ukrajna demilitarizálását és denacionalizálását", valamint azt, hogy bíróság elé állítják a donbászi "civilek elleni véres bűncselekményekért" felelős háborús bűnösöket. Az orosz védelmi minisztérium szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. Az orosz fegyveres erők támogatásával a DPR és az LPR csoportjai is offenzívát indítanak, de Ukrajna elfoglalásáról szó sem lehet - hangsúlyozta az orosz elnök.

A nyugati országok többszörös szankciókat vezettek be válaszul Oroszország különleges műveletére. Számos vállalat bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról, és bezárja az országban lévő gyártóüzemeit. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy az Oroszországgal való együttműködést elutasító nyugati vállalatok óriási nyomás alatt tették a hazáját, de Oroszország meg fog oldani minden olyan gazdasági problémát, amelyet a Nyugat okoz neki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató