2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A Závecz felmérése szerint Márki-Zay Európa-párti, Orbán meg hazafi

A választók Orbán Viktort jobb hazafinak tartják, mint Márki-Zay Pétert, aki viszont Európa-pártiságban előzi a miniszterelnököt, a bizonytalanok inkább az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét díjazzák. Ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amit a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research.

Az összes megkérdezett véleménye szerint a felkínált válaszadási lehetőségek közül Orbán legjobb tulajdonsága az, hogy hazafi, valamint hogy nemzetközileg elismert, a legkevésbé pedig az őszinteség jellemző rá, illetve az, hogy Európa-párti lenne. Utóbbi az eredmények szerint Márki Zay Péterre jellemző jobban. A válaszadók szerint az őszinteség és a megbízhatóság nagyjából egyformán vall Orbánra és Márki-Zay-ra.

A cikk külön kiemeli, hogy a kutatás egy nappal az orosz-ukrán háború kitörése előtt zárult, ami változtathatott a politikusok megítélésén.

A Závecz felmérése szerint egyébként az ellenzéki összefogás szavazói szigorúbbak voltak a saját jelöltjükkel szemben, mint a fideszesek Orbánnal, a bizonytalan szavazók pedig több pontot adtak Márki-Zay Péternek. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató