2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csekk Katka is katonákat küldene Ukrajnába (Videó)

Számos baloldali politikushoz hasonlóan Cseh Katalin is azt szorgalmazza, hogy hazánk fegyvereket küldjön Ukrajnának. A Momentum EP-képviselője szerint Magyarországnak mindenben támogatni kell az ukránokat – írja az Origo a baloldali politikus egyik korábbi Facebook-bejegyzésére utalva.

A háborús hangulatkeltésben élen járt a Momentum európai parlamenti képviselője Cseh Katalin, aki március elsején a közösségi oldalán publikált videóban hosszasan fejtegette, hogy hazánknak fegyvereket kell küldeni Ukrajnába.

Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy a háborút amúgy fegyverekkel vívják és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész Európai Unióból hát alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs. Szóval, egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának avval, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút….nekünk európaiaknak ott kell állnunk Ukrajna mögött minden egyes lépésben, amit tenni akarnak

–okoskodott a közpénzbotrányai miatt híres politikus, aki háborúba szeretné sodorni hazánkat.

 
HÁBORÚPÁRTI AZ EGÉSZ MAGYAR BALOLDAL

A háborúpártiság jellemzi az egész magyar baloldalt. Márki-Zay Péter is gyakran hangsúlyozza, hogy fegyverekkel segítené Ukrajnát, sőt akár magyar katonákat is küldene a frontra. Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke is úgy gondolja nyilatkozatai alapján, hogy, ha a NATO úgy kívánja a magyar katonák feláldozhatók Ukrajnáért, na persze azt ő sem szeretné, hogy saját férje vagy gyermeke a frontvonalban veszítse el életét, de a hivatásos katonáinkért nem fájna a szíve. A DK EP-képviselője, Rónai Sándor pedig az ATV-ben siránkozott amiatt, hogy hazánk nem segíti fegyverekkel Ukrajnát. Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere pedig már a háború kitörése előtt szerette volna belesodorni hazánkat a fegyveres konfliktusba. Az egyetlen baloldali politikust sem zavar, hogy amennyiben hazánk fegyvereket küldene Ukrajnába, a szállítmányokat ellenséges célpontként kezelnék az oroszok és magyar katonák életébe kerülhetne az Ukrajnának nyújtott segítség.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató