2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj: Lehet, hogy a Fidesz paktumot kötött az Ördög Ügyvédjével

Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla”

– mondja a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter a NATO-ra, szankciókra, menekültekre célozva. Az ellenzék miniszterelnökjelöltje a benzinárstop fenntartását ígéri, amíg az új kormány a forint erősítésével le nem viszi az árakat.

Az interjú erősebb mondatai a szankciókról:

Nem lehet megúszni, hogy a magyar emberek a saját bőrükön érezzék a szankciók hatásait, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt.

Az árbefagyasztásról:

Ha nyer az ellenzék, akkor is maradna a benzinárstop. Egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat. A benzinárstopot, amíg a forint erősítésével nem tudjuk kordában tartani az árakat és a benzin árat is, addig a szabályozás fenntartásával lehet kezelni.

Azokról a bizonyos rossz mondatokról:

Csúszhat hiba a mondataimba fáradtság miatt, ez történt Fonyódon is. Sokszor sok helyen ugyanazt a gondolatot már elmondtam, csak akkor nem hiányzott belőle az a félmondat, hogy Orbán képviseli a fasisztákat és kommunistákat. Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbánra szavazni, akik rá szavaznak.

Orbán Viktorról:

Nem látom magabiztosnak Orbánt, ha magabiztos lenne, akkor kiállna egy vitára, de Orbán gyáva. Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél. Nem merte megvárni, hogy lejárjon a médiatanács elnökének a mandátuma, nem merte megvárni, hogy lejárjanak a kaszinó koncessziók, minden kinevezést előrébb hozott, mert fél. Soha ennyi pénzt kampányra nem költöttek, mert enélkül nem látják nyerhetőnek a választást, azért, mert Orbán Viktor fél.

Az árulókról:

Sok olyan ügyről tudunk, ahol a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, ebben semmi meglepő nincs. Lehet, hogy most az Ördög Ügyvédjével is ez történt. A Fidesz és a szocialisták úgy tűnik, sok esetben együtt loptak. Nem tudom kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni, ezért kell az európai ügyészség, és ezért kellenek a független újságírók.

A pártalapításról:

Nem jelentettem be új párt alapítását. Azt már 3 éve bejelentettem. Most annyit kértünk, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel. Most szavazzon az ellenzéki összefogásra, én azért dolgozom, hogy ez a hatpárti koalíció győzze le Orbán Viktort. Majd utána ráérünk pártot alapítani.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató