2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Másodszorra sem engedte át a Kúria a kormány népszavazási kérdését

Szerdán ismét úgy döntött a Kúria, hogy nem lehet népszavazást tartani a kormány kiskorúak nemátalakító kezeléséről szóló kérdésében – számolt be a Soros szponzorálta Társaság a Szabadságjogokért szerdai közleménye nyomán a balliberális 24.hu.

A kormány eredetileg öt kérdést szeretett volna föltenni a gyermekvédelminek nevezett, az országgyűlési választásokkal egyszerre tartandó népszavazáson. Az ötödik kérdés úgy szólt volna, hogy:

"Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?"

A Kúria már korábban kimondta, hogy ebben a kérdésben nem lehet népszavazást tartani, a kormány viszont megtámadta a döntést az Alkotmánybíróságon. Az Alkotmánybíróság a kormánynak adott igazat, és megsemmisítette a Kúria végzését, emiatt pedig új eljárás indult. Szerdai döntésében azonban a Kúria kitartott korábbi álláspontja mellett, miszerint a kérdés nem hitelesíthető.

Bár a kormány próbálta megmagyarázni, hogy a kérdés hogyan is értendő, a Kúria szerint, ha a kérdést feltevő szerint más az értelme a kérdésnek, mint ami abból egyébként következik – azaz, amire a szavazópolgárok gondolnának –, akkor a kérdés megfogalmazása nem egyértelmű. A kérdésből sem a „nemátalakító kezelések”, sem az „elérhetőség” tartalma nem világos, így az sem a választópolgárokat, sem a törvényhozót nem állítaná világos döntés elé – írta a sorosista TASZ.

Ennek ellenére valós problémáról van szó, hiszen a napokban számoltunk be arról, hogy több mint 5000 gyerek vár Angliában nemi átalakító műtétre. 

Ott kell lennünk jövő vasárnap és be kell húznunk a 4 nemet a Népszavazáson!

Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén!

- Orbán Viktort idézve...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató