2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Deák téri kettős gyilkosság: Cs. Krisztián és társai sem ismerték be az emberölést, pedig kamerák is rögzítették őket

A Deák téri kettős gyilkosság az elmúlt évek legkegyetlenebb bűncselekménye volt. Az országos felháborodást kiváltó ügy tárgyalássorozata szerda reggel kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

Két éve, május 22-én hajnalban Cs. Krisztián, J. Marcell és ikertestvére, Dániel – bedrogozva – elképesztő brutalitással támadtak áldozataikra. Az incidenst a térfigyelő kamerák is felvették, ennek segítségével sikerült pontosan összerakni a történteket.

Az előkészítő ülésre a gyilkosságok elkövetőjét, Cs. Krisztiánt megbilincselve vezették elő a börtönből, míg két társa, Marcell és Dániel az otthonából érkezhetett. Az ügyben összesen hat embert vádoltak meg, de a mai napon csak hármuk esetében tartottak tárgyalást.

A tragikus eseménysorozat azzal kezdődött, hogy a Deák téri padon alvó fiú mellől egy lány ellopta a hangszóróját. Amikor a meglopott fiú felelősségre vonta a tolvajt, az annak társaságában lévő Cs. Krisztián combon szúrta a hangfal tulajdonosát. A dulakodást egy, a közelben elhaladó rendőrautó szakította félbe. Utána a késelő és barátai szórakozni mentek. A csapat egy órával később a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél felfigyelt egy ismeretlen, ötfős társaságra, amelynek a tagjai hangoskodtak, lökdösték egymást. A 18. születésnapját éppen aznap ünneplő Cs. Krisztián elővett egy 9 centi pengehosszúságú kést, majd beszaladt az idegen társaság tagjai közé.

A fegyverével előbb kétszer hátba, majd kétszer mellbe szúrta M. Lászlót, aki a földre került. A gyilkos társa, J. Marcell többször is fejbe rúgta a védekezésre képtelen 16 éves fiút. A támadó testvére közben szorosan mellette állt és támogatta mindenben. Cs. Krisztián a másik fiúnak, a 20 esztendős K. Gergelynek sem kegyelmezett: kétszer mellkason, majd oldalba szúrta, aztán meg is rugdosta. A fiatal áldozat veséjét, tüdejét, a barátjának a tüdejét érte a szúrás, amitől percek alatt elvérzett. A gyilkosságok után példátlan összefogás indult a hazai futballszurkolók körében, az áldozatok ugyanis drukkerek voltak.
 
A legsúlyosabb büntetésre Cs. Krisztián számíthat, akit több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, felfegyverkezve, csoportosan, társtettesként elkövetett rablással és súlyos testi sértés kísérletével vádolnak. Ha mindent beismert volna, és lemondott volna a tárgyaláshoz való jogáról, 23 év 10 hónap fegyházbüntetést kapott volna, de sem ő, sem a társai nem fogadták el az ügyészi ajánlatot, továbbá nem ismertek be semmit.

Az ikerpár tagjai beismerés esetén 14 év 10 hónap, illetve 8 év 8 hónap fegyházat kaphattak volna maximum.


A testvérpárt – egyiküket, mint bűnsegédet – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, valamint csoportosan elkövetett rablással, két további verekedőt pedig csoportosan elkövetett garázdasággal vádolnak. A hangfal elrablásában részt vevő lányt csoportosan elkövetett rablás miatt állítják bíróság elé.

Az előkészítő ülésen elhangzott, hogy a gyilkosságok elkövetője korábban egy „önvallomást” írt, amiben mindent beismert, de ezt még a gyanúsítotti kihallgatása előtt tette, majd később vissza is vonta, ezért az ügyvédje kérte, ezt rekesszék ki a bizonyítékok közül. A másik három vádlott esetében a jövő héten tartanak előkészítő ülést.

(Blikk)

Az áldozatok társai is üzentek:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató