2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij a NATO vezetőinek: Ukrajnának korlátozás nélküli katonai segítségre van szüksége

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy előre felvett videóbeszédben szólalt fel a brüsszeli NATO-csúcson, ahol a vezetőkhöz fordulva azt kérte, hogy növeljék országa katonai támogatását az orosz erőkkel szemben. Zelenszkij szerint a NATO-nak még meg kell mutatnia, hogy a szövetség mit tud tenni az emberek megmentéséért. Az ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország legközelebb a szövetség kelet-európai tagjait, köztük Lengyelországot fogja célba venni.

“Az emberek és városaink megmentése érdekében Ukrajnának korlátozás nélküli katonai segítségre van szüksége. Ugyanúgy, ahogy Oroszország korlátozások nélkül használja ellenünk a teljes arzenálját” – jelentette ki Zelenszkij, aki megköszönte a NATO-tagoknak az Ukrajnának eddig biztosított védelmi felszereléseket, ugyanakkor jelezte, hogy támadó fegyvereket is szeretne kapni. “A szövetség megakadályozhatja az ukránok halálát, ha minden szükséges fegyvert megad nekünk” – mondta.

Zelenszkij csütörtök délelőtt a svéd parlamentben is felszólalt videókonferenciás kapcsolaton keresztül. A svéd képviselőknek azt mondta, hogy Ukrajna megérdemli, hogy az Európai Unió teljes jogú tagja legyen. Arról is beszélt, hogy nemcsak az ukrán népért, hanem Európa biztonságáért is harcolnak. Bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük, hogy az EU teljes jogú tagja legyünk" – mondta.

(Guardian)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató