2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hamis behívóparancsokat terjesztenek a honvédség nevében

amis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek a Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében ismeretlenek postai és elektronikus úton – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel. A behívóparancsokban életbe lépett rendkívüli és hadiállapotra, valamint a nem létező tartalékos hadkötelezettségre hivatkoznak – írta a szaktárca.

Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik – szögezték le. A HM és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket – tették hozzá.

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszteléseket ne higgye el! 

– írták. Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra – írta a HM. A hamis levelek kapcsán a tárca megteszi a szükséges jogi lépéseket – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató