2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin: az eltörlés kultúrája, a kultúra eltörlésévé vált

Ismét keményen üzent a Nyugatnak az orosz elnök.

"Az "eltörlés kultúrája"/Cancel culture a kultúra eltörlésévé vált: Putyin kommentálta a legújabb nyugati tendenciákat, hogy betiltják és elfelejtik a nekik nem tetsző tényeket és eseményeket.

Az elnök szerint az "eltörlés kultúrája" az olyan nyilvánvaló tények nyilvános kiközösítése, bojkottálása vagy akár teljes elfelejtése, amelyek nem illeszkednek a modern mintákba, függetlenül attól, hogy valójában mennyire abszurdak.

Putyin szerint még Japánban is, a hirosimai és nagaszaki atombombák áldozatainak emléknapján szemérmesen hallgatnak arról, hogy ki tette ezt. A "vérfürdő" elkövetőit legfeljebb elvont szövetségesekként említik.

Az orosz elnök felidézte a Harry Potter-könyvek szerzőjének, Joanne Rowling elleni támadást is, akit egyszerűen üldöztek az úgynevezett "nemi kérdéssel" kapcsolatos véleménye miatt.

Putyin megjegyezte, hogy a Nyugat most "egy egész ezeréves ország - az orosz nép - eltörlését" tűzte ki célul, és diszkriminál mindent, ami az oroszokkal kapcsolatos. És ez a politikusok cinkosságával történik.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató