2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az orosz oligarchák továbbra is intézhetik üzleti ügyeiket Törökországban

Azzal a feltétellel, hogy betartják a török jogszabályokat és a nemzetközi jog előírásait.

Orosz oligarchák továbbra is intézhetik üzleti ügyeiket Törökországban azzal a feltétellel, hogy betartják a török jogszabályokat és a nemzetközi jog előírásait – jelentette ki szombaton Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter dohai sajtótájékoztatóján.

„Mi nem veszünk részt a szankciókban. Csak azokat alkalmazzuk, amelyeket az ENSZ fogadott el. Az orosz állampolgárok természetesen beutazhatnak Törökországba” – válaszolta a külügyminiszter a Roman Abramovics orosz milliárdos Törökország partjainál horgonyzó jachtjainak ügyét firtató újságírói kérdésre.    

Az Oroszország ukrajnai háborúja miatt bevezetett nyugati szankciók számos orosz oligarchát, köztük Roman Abramovicsot, a londoni Chelsea futballklub tulajdonosát is érintik. A büntetőintézkedések keretében több ország lefoglalta orosz milliárdosok jachtjait.    

Recep Tayyip Erdogan török államfő pénteken „tiszteletet érdemlő kivonulásra” szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajnából, ugyanakkor kijelentette, hogy Törökország továbbra sem tervez szankciókat bevezetni Oroszország ellen.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató