2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az amerikaiak szerint Biden összeférhetetlen helyzetbe került fia ukrán üzleti kapcsolatai miatt

A legtöbb amerikai úgy véli, hogy az elnök összeférhetetlen helyzetben van az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban a családja homályos üzleti kapcsolatai miatt – derült ki a Convention of States Action/Trafalgar Group felméréséből, amelyet a héten tettek közzé.

 A felmérésben azt kérdezték válaszadóktól: „Úgy gondolja, hogy Biden elnöknek – akinek családi és üzleti érdekeltségei voltak Ukrajnában – összeférhetetlensége van az orosz–ukrán háborúban?”
 

A többség, 56,1 százalék igennel válaszolt, egyharmaduk pedig nemmel.

 
A vélemények némileg megoszlanak a pártállás alapján is, mivel a republikánusok 78,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Biden összeférhetetlen, szemben a demokraták 62,3 százalékával.
 
A 2022. március 18–21. között 1075 válaszadó bevonásával készült felmérés +/- 2,99 százalékos hibahatárral készült.
 
Biden korábban több tízezer ukrán migránsnak és menekültnek kínált lakóhelyet. A Breitbart News szerint a 100 ezer fős szám valószínűleg növekedni fog, ha a háború folytatódik, és újra emelkedni fog, ahogy az első menekültek a családtagjaikat behozzák.
 
A felmérés szerint az amerikaiak nem feledkeztek meg Hunter Biden homályos nemzetközi üzleti kapcsolatairól – különösen az ukrán Burisma energiavállalatnál betöltött szerepéről, ahol több tízezer dollárt keresett havonta annak ellenére, hogy nulla tapasztalata volt az energiaszektorban.
 
Biden később azzal kérkedett, hogy visszatartotta az Ukrajnának szánt segélyt, hogy kikényszerítse a cégnél korrupció miatt nyomozó főügyész elbocsátását:

„Azt mondtam, nem kapod meg az egymilliárd dollárt. Rájuk néztem és azt mondtam: hat óra múlva indulok. Ha az ügyészt nem rúgjátok ki, nem kapjátok meg a pénzt” – dicsekedett 2018-ban.
 

„Nos, kirúgták a kurafit.”

 
Forrás: Breitbart News, V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató