2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Bartus László: Orbán teljesen elszigetelődött a világban, amióta Zelenszkij nyilvánosan beszólt neki

Az Amerikai Népszava publicistája is rottyon van.

Ezt sikerült összehoznia:

„Orbán megítélése eddig is katasztrofális volt a világban (ami árnyékot vet az egész ország megítélésére), de az ukrán elnök személyes kritikája végletesen és végérvényesen elszigetelte a civilizált emberek közösségétől. Zelenszkij egy megtámadott ország hős elnöke, aki egy agresszor túlerejével szemben harcol, és az országában tömeggyilkosságokat hajt végre az orosz hadsereg, amelyet Orbán ideológiai szövetségese irányít. Volodimir Zelenszkij ma a szabadság és a hősiessége jelképe, az Orbánhoz intézett nyilvános üzenete Orbán politikai megsemmisülése.

Az eset súlyát növeli, hogy ezt az EU-csúcson tette, amelyre az egész világ figyelt. Zelenszkij mindenkinek köszönetet mondott, egyedül Orbánt feddte meg, mert a hangoztatott »semlegessége« mögött oroszpártiság húzódik. Amikor egy ország megtámad egy másik független országot, ahol kíméletlenül pusztítja és gyilkolja a civil lakosságot, beleértve a gyerekeket is, egyébként sem lehet »semlegesnek« maradni, mert az cinkosság. A tömeggyilkosságokat el kell ítélni és a gyilkosokat meg kell nevezni. Zelenszkij a magyar tragédiákra emlékeztetett és párhuzamot vont azokkal.

Orbán nem semleges, hanem oroszpárti politikát folytat, neki semmi mást nem kellene tennie, mint amit a nyugati szövetségesei tesznek. De Orbán kilóg a nyugati szövetségből, és ennek nem a rezsicsökkentés az oka, hanem a Putyinnal ápolt régi jó viszony, az antiliberális, nyugatellenes, EU-ellenes ideológiai szövetség. Ezen pedig még egy népirtás sem képes változtatni, mert Orbán az ukrán gyerekek meggyilkolásánál fontosabbnak tartja a nyugatellenes és antiliberális harcot.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató