2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kreml: Nem Biden dönti el, hogy ki vezesse Oroszországot

„Az Isten szerelmére, az az ember nem maradhat hatalmon” – mondta az amerikai elnök a varsói Király Vár előterében szombaton mondott beszédében.

Nem Joe Biden dönt Oroszország vezetéséről – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombat este, az amerikai elnök Varsóban tett kijelentésére reagálva. „Erről nem Biden dönt, Oroszország elnökét az orosz nép választja” – hangsúlyozta Peszkov, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett.

„Az Isten szerelmére, az az ember nem maradhat hatalmon” – mondta az amerikai elnök a varsói Király Vár előterében szombaton mondott beszédében. Az orosz társadalomhoz szólva úgy fogalmazott: „tudjuk, hogy ti, oroszok, nem vagytok az ellenségeink. Nem hiszem, hogy örültök az ártatlan emberek gyilkolásának”. A Fehér Ház egyik tisztségviselője nem sokkal később azzal pontosította Biden nyilatkozatát, hogy nem jelent elmozdulást Washington politikájában. „Az elnök azt akarta kifejezni, hogy nem szabad, hogy Putyin hatalmat gyakoroljon szomszédai és a régió felett” – mondta az illetékes, egyben leszögezte, hogy az amerikai elnök „nem beszélt Putyin hatalmon maradásáról Oroszországban, vagy rezsimváltásról”.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató