2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bertha Szilvia: Egykori jobbikosként miért fogok a Fidesz-KDNP-re szavazni vasárnap?

"Vedd ki a fejed Orbán seggéből!" - kezdi sorait az ex-jobbikos képviselő, Bertha Szilvia.

Egykori jobbikosként miért fogok a Fidesz-KDNP-re szavazni vasárnap?

1. Mert a számomra mértékadó célok, a 2010-es Jobbik program, jelentős része megvalósult, vagy folyamatban van. (Ha elfogadjuk, hogy adott célt több úton is el lehet érni, s a célhoz ragaszkodunk, nem az úthoz.)
2. Mert 4 gyerekem van, akikből kettő családalapítási korba lépett.
3. Mert nem akarok többé az országunkon hordákként átvonuló, károkat okozó és félelmet keltő afrikai és közel-keleti gazdasági migráns hadakat, pláne nem ide települőket. Megtapasztalhattuk, milyen, s nem kell.
4. Mert az ellenzék nem győzött meg róla, hogy ők jobban kezelték volna a járványhelyzetet. Sőt, rémisztően össze-vissza beszéltek, sokszor korábbi önmaguknak ellentmondva. Szerintem velük háromszor ennyi halottunk lenne.
5. Mert az ukrán-orosz háború rámutatott, milyen biztonságot jelent valóban politikailag szuverén országnak és nemzetnek lenni. Hogy lehet az önérdekekkel fűszerezett homályos elvek menti seggnyaló stréberség helyett üzleti alapú, önálló döntéseket hozni, az ország érdekében. Akár egész Európa ellenében is. Mert megtehetjük.
6. Mert Európát járva is büszke magyar lehetek, az utca népe mindenhol irigyel minket, magyarokat!
7. Mert - a BTK-s kereteket nem ide sorolva - ekkora szabadság, amióta én élek, ebben az országban még nem volt: bárki bárhogy élhet, bárkinek bármilyen vad, abszurd véleménye és gondolata lehet, azt szabadon vállalhatja, hangoztathatja, van módja eljuttatni milliókhoz a közösségi és hagyományos médián keresztül, tüntethet, vonulhat, kiabálhat, szervezkedhet, s a legsúlyosabb következménye az lehet, hogy nevetség tárgyává válik.
8. Aki képes és akar alkotni, teremteni, dolgozni, pénzt keresni, annak adottak a lehetőségek. Ki mint vet, úgy arat. Ritka kincsünk ez az elmúlt száz évben.
9. Mert végre nem érzek késztetés a politizálásra. Örömmel kevergetem a gyerekeimnek a tejbegrízt otthon.

Ami nem érdekel:

- A jogállamisági rágógumi. A mindennapokat élem, nem a filozófiát. Az csak érdekes torna az agynak és társasági időtöltés. Pont a sikert igazolja és a jólétet mutatja, hogy emberek tömegei ilyen kérdések alapján akarnak szavazni. Hisz az életük rendben van, ráérnek már ilyen dolgokkal foglalkozni...
- A Nyugat és a Kelet (és ezalatt a vezetőket és a propagandájukat értem) véleménye, elvárásai. Söpörgessen csak mindenki a saját háza táján!
- A "6 (8?) millió mélyszegénységben élő" duma. Én sosem látott jólétet tapasztalok mindenhol, ahol dolgozó emberek vannak. Ki nem dolgozik...
- Hogy nem tökéletes. Sosem volt, sosem lesz. Mert a tökéletes mindenkinek mást jelent. Csak legyen elég jó. Ez most az.
Az egykori Jobbikra szükség volt. Kb. 2008-2015 között. Azt nem lehet tudni, hogy merre ment volna Orbán kormányzása, ha nincs terelő erő. Ez így együtt lett mára azzá, amivé. Meggyőződésem, hogy

AZ a Jobbik betöltötte történelmi feladatát.

Bertha Szilvia
2010-2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató