2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Biden népszerűsége a mélyponton, az amerikai választópolgárok nagy része sem kér a háborúból

Az NBC által megkérdezett amerikaiak 71%-a mondta azt, hogy országukban rossz irányba mennek a dolgok, mindössze 22%-uk szerint halad jó irányba az ország Biden kezével a kormányrúdon.

Az NBC által készített közvélemény-kutatás azt vizsgálta, vajon mennyire elégedettek Biden elnökségével az amerikaiak. Kiderült, mindössze a választópolgárok 40%-a mondta azt, hogy "elégedett" az elnök munkájával.
 
Az eredményt kontextusba helyezi, hogy Biden tavaly januári hivatalba lépése óta egyszer sem volt ennyire alacsonyan az elégedettségi indexe. Akkor, nem sokkal a beiktatása után még a választók 60%-a támogatta az elnököt.
 
A megkérdezettek jelentős része vélte úgy, hogy az elnök képes kezelni az orosz-ukrán háború miatt kialakult globális kihívásokat. Mindössze 12%-uk mondta azt, hogy "nagyon megbízik" az elnök képességeiben, míg 44%-uk a nagyon kevéssé bízik válaszlehetőséget jelölte meg.
 
Az amerikaiak több mint harmada ráadásul fél attól, hogy az Egyesült Államok túlságosan belesodródik a konfliktusba, még a válaszadók mintegy ötöde szerint épp az ellenkezője a probléma. Az Egyesült Államoknak erélyesebb fellépésre lenne szüksége.
 
Az amerikaiak mintegy 57%-a szerint az USA már most háborúban áll Oroszországgal, vagy egy éven belül háborús konfliktusba keveredik Moszkvával.
 
Az Egyesült Államokat sújtó inflációs krízist is leginkább az elnök nyakába varrnák a választók. Negyven éve nem látott mértékben értéktelenedik el a dollár, amely a megkérdezettek 38%-a szerint Biden és a kormányzati intézkedések hibája, míg mindössze hat százalékuk mondta azt, hogy az oroszok Ukrajna ellen indított hadjárata felelős az elszállt inflációért.
 
A végére még egy érdekes statisztika.
 
Az NBC által megkérdezett amerikaiak 71%-a mondta azt, hogy országukban "rossz irányba mennek a dolgok", mindössze 22%-uk szerint halad "jó irányba az ország" Biden kezével a kormányrúdon.
 
Forrás: ma7.sk

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató