2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Zaharova: A Nyugatnak Ukrajna “geopolitikai faltörő kosnak” kell Oroszországgal szemben

A Nyugatnak szüksége van Ukrajnára, mint “geopolitikai faltörő kosra” Oroszországgal szemben – mondta Marija Zaharova.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője megjegyezte, hogy az ukrán fél éppen ezért kap pénzt, fegyvereket és lőszert is tőlük, amelyek segítségével továbbra is gyilkolják a civileket.

Zaharova azt is hozzátette, hogy ennek ellenére a kijevi hatóságok az EU-hoz történő gyorsított “tagfelvétellel” kapcsolatos reményei továbbra sem teljesülnek.



Zaharova: Az Oroszországgal szembeni uniós korlátozások csak az amerikai haszonlesőknek kedveznek

 Az EU készsége az Oroszországgal szembeni újabb intézkedésekre csak az Egyesült Államoknak kedvez, Washington a helyzet rovására profitál - jelentette ki Marija Zaharova az Európai Tanács március 24-25-i brüsszeli ülésének eredményeit kommentálva.

"Miközben Brüsszel kijelenti, hogy készen áll az új oroszellenes korlátozásokra, elfelejti hozzátenni, hogy azok elfogadása csak az Egyesült Államoknak kedvez, amely profitál az EU-ból való tőkemenekülésből, az európai piacokra irányuló fegyverellátásának növeléséből és a mesés árú cseppfolyósított földgázból" - áll a minisztérium honlapján közzétett közleményben.

Korábban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a kétnapos EU-csúcstalálkozót követően kijelentette, hogy az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy továbbra is készen állnak új intézkedések meghozatalára, valamint az Oroszországgal szembeni meglévő szankciók hatékonyságának biztosítására.

Emellett elmondta, hogy az EU megérti, hogy vannak módok az Oroszországgal szembeni európai szankciók kijátszására, és diplomáciai erőfeszítéseket fog tenni az ilyen lehetőségek megakadályozására - írja a RIA Novosztyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató