2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Medvegyev: Bumerángként ütnek vissza a Nyugatra a szankciók

Medvegyev szerint a szankciók nem érték el azokat az eredményeket, amelyeket a nyugati politikusok elvártak.

Dmitrij Medvegyev heti rendszerességgel kifejti véleményét közösségimédia-oldalán az orosz-ukrán konfliktussal és a nyugati szankciókkal kapcsolatban. A múlt héten a lengyel kormányt illette kritikával, mondván: „amerikai kontroll alatt állnak”. A mai Telegram bejegyzésében pedig arról beszélt, hogy az Oroszország ellen hozott büntetőintézkedések visszaütnek a nyugatra is.

Az orosz politikus elmondta : „Alig néhány héttel az Oroszország elleni szankciók bevezetése után, ahogy az várható volt, kiderült, hogy azok bumerángként ütnek vissza a Nyugatra. A globális infláció növekszik. Úgy tűnik, Európában recesszió kezdődik, amely átterjedhet az egész világra”.

„Az is nyilvánvaló, hogy maguk a szankciók nem érték el azokat az eredményeket, amelyeket a nyugati politikusok elvártak..”

– folytatta Medvegyev.

Majd hozzátette: „bankjaink blokkolása nem hozott jelentős eredményt. Célja pedig, legyünk nagyon világosak, az, hogy keményen megtámadja Oroszország átlag polgárait. Azonban állampolgáraink továbbra is hozzáférnek az orosz fizetési rendszerhez, és használják is azt”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató