2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orbán Viktor: Béke vagy háború, ez lett a választás tétje

Orbán Viktor egy békéscsabai kampányrendezvényen arról beszélt, béke vagy háború, ez lett a választás tétje. A miniszterelnök azt is mondta: nem tudják teljesíteni az ukránoknak és a baloldalnak azt a kérését, hogy zárják el az Oroszországból érkező energiavezetékeket. Ezzel ugyanis tönkretesszük saját magunkat – hangzott el az M1 Híradójában.

A választásnak ez lett a legnagyobb tétje. A háború rombol, a béke épít. Belesodródunk vagy nem. Az nem segítség, ha tönkre tesszük saját magunkat, bármennyire is az ukránokkal dobog a szívünk – mondta Orbán Viktor egy békéscsabai kampányrendezvényen. Magyarország nem szállít fegyvert, nem küld katonákat, és nem enged át a terültén fegyverszállítmányokat – erről már a Hír TV-nek adott interjújában beszélt a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: Magyarországnak nem szabad belesodródnia ebbe a háborúba, a baloldali politikusok ezzel szemben a magyar emberekkel fizettetnék meg a háború árát. Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz–ukrán háború – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: magyarok vagyunk, mi segítünk a bajbajutottaknak, de egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot.

Nem tudunk segíteni senkin úgy, hogy közben tönkre tesszük saját magunkat

– erősítette meg Orbán Viktor. Ahogy fogalmazott: bevonódnánk egy háborúba, amely nem a mi háborúnk, amelyben semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. A kampányról szólva Orbán Viktor kifejtette: az úgy indult, hogy arról fog szólni az emberek döntése, a parlamenti választás, hogy Magyarország visszamenjen-e oda, ahol 2010 előtt voltunk, a Gyurcsány-féle baloldali kormányzás időszakában, vagy őrizzük meg az eredményeinket, és folytassuk azt a munkát, amit elkezdtünk. Orbán Viktor arról beszélt, hogy pont emiatt óriási a tétje a vasárnapi választásnak.

 

(Híradó)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató