2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Svédország jelenleg a legveszélyesebb ország a nők számára Európában

A skandináv országot néhány évtizeddel ezelőtt még a világ egyik legbiztonságosabb helyének tartották.

A szociális és biztonsági szempontból is mintaállamnak tartott Svédország az elmúlt időszakban a legveszélyesebb országgá vált Európában. Mindennaposak a lövöldözések, a robbantások, a késelések, melyeket egyértelműen a Közel-Keletről és Afrikából érkező migránsokhoz köthető bűnözői bandák követnek el – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

Magyarország nőket védő törvényei minden szempontból kifogástalanok

A lap azt írja: a nők számára is riasztóvá vált a helyzet az országban,

drasztikusan megemelkedett a nemi erőszakok és a sérelmükre elkövetett erőszakos cselekmények száma.
Egy frissen publikált kutatásból is az derül ki, hogy az egyedül utazó nőknek a legkevésbé sem ajánlott a skandináv országba utazni, ugyanakkor Magyarország nőket védő törvényeit minden szempontból kifogástalannak minősítette a kutatócsoport.

Svédország világszinten is dobogós

A SafetyDetectives kiberbiztonsági és adatvédelmi szakemberekből álló nemzetközi csoport azt tanulmányozta, hogy százezer nőre hány bűncselekmény jut, beleértve a gyilkosságot, a testi sértést és a nemi erőszakot is.  Eszerint a legveszélyesebb ország Dél-Afrika, a második helyen Svédország áll, melyet El Salvador, Jamaica és Honduras követ. A skandináv ország, amelyet néhány évtizeddel ezelőtt még a világ egyik legbiztonságosabb országának tartottak,

most a legveszélyesebb európai országnak számít, és világszinten is dobogós.

A legveszélyesebb 15 ország listájára még egy európai ország került fel, Svédország nyugati szomszédja, Norvégia, mégpedig a 13. helyre.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató