2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Újabb autómárka jelenik meg Magyarországon

A hazai piacon is megjelenik a százéves, brit eredetű MG autómárka, aminek a magyarországi importőri jogát a Duna Autó cégcsoport szerezte meg. Hamarosan megkezdődik az országos márkakereskedői hálózat kiépítése – derül ki a Duna Motors közleményéből. Eszerint a Duna Autó cégcsoport megállapodást írt alá arról, hogy a brit eredetű márka magyarországi importőre a cégcsoporthoz tartozó Duna Motors Disztribúció Kft. lesz. 

Az MG (Morris Garrages) tulajdonosa jelenleg a SAIC Motor Corporation, amely Kínában a legnagyobb, globálisan pedig a 8. legjelentősebb járműgyártó vállalat. Hamarosan megkezdődik az országos márkakereskedői hálózat kiépítése, a cél, hogy a márkakereskedői hálózat pár év alatt lefedje a piacot, vagyis megyénként egy-egy, Budapesten pedig három-négy MG-kereskedés álljon a vevők rendelkezésére.

Az MG 2021-ben globálisan 470 ezer autót értékesített, a márkát jelenleg hat országban gyártják. Modelljeit az Egyesült Királyságon kívül 17 nyugat-európai országban forgalmazzák. Az MG 2022-ben terjeszkedési stratégiája részeként Közép- és Kelet-Európa felé fordul, ennek egyik első lépéseként Magyarországon kezdi forgalmazni autóit. A hazai piacon hat különböző modellel jelenik meg, benzines, hibrid és teljesen elektromos változatokkal.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató