2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Erdélyben rengeteg szavazólapot gyújtott fel a baloldal

Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak.

A punctul.ro/pontmaros helyi portál újságíróját, Cristian Teodorescut telefonon értesítette egy anonim olvasó arról, hogy mit talált Jedd község határában. Az újságíró kiszállt a helyszínre és videófelvételt készített. A képsorokból kiderül, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó, néhányon az is jól látható, kikre adták le szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte. Az egyik szavazólapon kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig az látható, hogy egy választópolgár a Mi Hazánkra adta le voksát.

„A kétségbeesett baloldal minden aljasságra képes – Reagálás a baloldal választási csalással kapcsolatos vádaskodásaira” – ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz.

„A baloldal kétségbeesésében mindenre képes. A baloldal a magyar rendszerváltás óta éppen a legsúlyosabb választási csalásokat követi el a Bajnai-féle teljesen illegális DatAdat adatbázissal, és most a külhoni magyarok szavazatainak megsemmisítését akarják elérni. Nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat” -írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató