2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Felmérés: Fidesz: 50 - Baloldal: 40 - Mi Hazánk: 6

Néhány nappal a választás előtt a Fidesz-KDNP 50, a baloldali összefogás 40 százalékon áll. A választás előtt nem beszélhetünk az erőviszonyok átrendeződéséről – derül ki a Társadalomkutató legfrissebb kutatásából, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett. A felmérés tükrözi, hogy a baloldal a kampányhajrában sem tudott lendületet venni, azonban a kispártok tűnnek a kampányhajrá legnagyobb nyerteseinek.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt még éppen a választási küszöb alatt áll a maga 4 százalékával, a Mi Hazánk Mozgalom pedig jelenleg 6 százalékos támogatottsággal rendelkezik a választási részvételüket biztosra ígérők között. Ezen eredmények alapján április 3-án mindkét pártnak komoly esélye van a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt megugrania. Mindezek alapján a

Társadalomkutató a Fidesz-KDNP-nek 123, az ellenzéki összefogásnak 69, a Mi Hazánknak 6 mandátumot valószínűsít. Számításaik szerint a német nemzetiségi képviselő is újrázni fog a vasárnapi választáson.

 

A Társadalomkutató hangsúlyozza: a választási eredményt nagyban befolyásolja, hogy milyen mértékben sikerül a pártoknak mozgósítani, azaz, hogy a szándék valóban átalakul-e tényleges szavazattá. A trendek alapján Márki-Zay Péter szavazatmegtartó képessége erősen kétségbe vonható. Előválasztási ígérete az új szavazók megnyerése volt, ám ennek épp az ellenkezője látszik: a baloldal szavazótábora november végétől kezdődően mostanáig 6 százalékponttal csökkent.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató