2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov Mariupol végső ostroma előtt: „Van egy napotok a megadásra, holnapután pedig mindannyian meghaltok!”

Akhmat-Hadzsi Kadirovról elnevezett különleges csecsen ezred katonái támadásba lendülnek Mariupolban . Ezt Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov jelentette be Telegram csatornáján.



Kadirov emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi terroristák megsemmisítésére a köztársaságban több száz sikeres különleges művelet zajlik az ezred katonáival. „Nincs kétségem afelől, hogy a kitűzött feladatot teljesíteni fogják. Igen, nehéz, de hiszem sikerrel járnak katonáink” – mondta csecsenföldi vezető.

Korábban Kadirov az ukrán hadsereghez fordult Azovstalnál, és adott nekik egy napot a megadásra. „Szavamat adom, ha leteszitek a fegyvert nem esik bántódásotok, gyertek ki magatoktól ne folyjon több vér, ne várjátok meg míg bemegyünk értetek!” – Csecsenföld vezetője azt is javasolta, hogy az önmagukat megadó katonák amnesztiát kapjanak. „Van egy napotok, holnapután pedig mindannyian meghaltok” – mondta Kadirov.

A DPR népi milíciájának becslései szerint az ukrán fegyveres erők harcosai és az ukrán nemzeti zászlóaljak Mariupol területén maradt fegyveresei a város három nagy üzemeiben – Azovstal, Azovmash és az Iljics Vas- és Acélművek – rendezkedtek be védekezésre.

A korábbi vérengzésről ebben a cikkünkben írtunk.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató