2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Életfogytiglant kért az ügyészség az elkövetőkre a Katzenbach-gyilkosság kapcsán

A korábbi focista, Katzenbach Imre holttestét 2020 októberében találták meg. A sportoló korábban az egyik főszereplője volt az Eclipse-botránynak, amiben több milliárd forintnyi adót csaltak el. Az ügyészség most vádat emelt több férfi ellen, aki a férfit megölhették, köztük az ismert magyar rapper, Curtis testvére ellen is, aki élete végéig börtönbe kerülhet

A vád szerint Katzenbach Imre 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését úgy, hogy tudta, a cég hamis számlákat ad ki egy Zrt.-nek.

AZ VOLT A FELADATA, HOGY A HAMIS SZÁMLÁK ÉRTÉKÉT FELVEGYE KÉSZPÉNZBEN, AZ ÖSSZEGET PEDIG ODA KELLETT ADNIA A ZRT. VEZETŐINEK.

 

A KORÁBBI FOCISTA AZONBAN 2009 ÁPRILISÁBAN A FELVETT 500 MILLIÓ FORINTOT NEM ADTA VISSZA A VEZETŐKNEK, HANEM KÜLFÖLDRE MENEKÜLT.

Pár hónappal később azonban a Zrt. vezetői megtudták, hogy hol van és hazahozatták.

A vezetőket idegesítette, hogy a volt sportoló a pénznek csak egy részével tudott elszámolni, valamint tartottak is tőle, mert mindent tudott róluk és félő volt, hogy feladja őket a rendőrségen. Emiatt úgy döntöttek, hogy megölik.

ENNEK ÉRDEKÉBEN 2009 SZEPTEMBERÉBEN MEGBÍZTÁK H. ATTILÁT, HOGY VÉGEZZEN KATZENBACH IMRÉVEL.

 

AZ 51 ÉVES FÉRFI ELFOGADTA A MEGBÍZÁST, DE A MUNKÁT Ő IS KISZERVEZTE AZ EGYIK RÉGI BARÁTJÁNAK, AKI CSERÉBE INGYEN VADÁSZATI LEHETŐSÉGET ÉS 3 MILLIÓ FORINTOT KÉRT MAGÁNAK ÉS A TÁRSÁNAK IS, AKI MAJD SEGÍT NEKI.

Ezek után, 2009 szeptember 28-án H. István egy kocsival elvitte Katzenbach Imrét Baranyajenő térségébe. Ott várta őket L. István és Sz. Lajos, valamint egy előre kiásott gödör. Az autóból kiszálló korábbi focistát egyből megtámadta a két férfi, H. István pedig elhajtott .

A TÁMADÓK KÖZÜL AZ EGYIK LEFOGTA A FÉRFIT, A MÁSIK PEDIG HALÁLRA VERTE, MAJD ELÁSTÁK.

Katzenbach Imre holttestét 2020 október 22-én találták meg.

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zrt. vezetője, valamint L. István és Sz. Lajos ellen.

AZT JAVASOLJÁK, HOGY A BÍRÓSÁG ÍTÉLJE ŐKET ÉLETFOGYTIGLANI FEGYHÁZBÜNTETÉSRE.

H. István ellen már korábban vádat emeltek - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató