2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A Fidesz az EP-ben nem szavazza meg az oroszországi gáz- és kőolajembargót

Gál Kinga európai parlamenti képviselő szerint egy ilyen intézkedés megölné a magyar gazdaságot, a magyar családokkal fizettetné meg a háború árát, ezért utasítják el határozottan ezeket a javaslatokat.

„A Fidesz európai parlamenti képviselői a mai szavazáson is határozott nemmel szavaznak arra a javaslatra, hogy embargót vezessenek be az Oroszországból érkező gázra, a kőolajra és a nukleáris üzemanyagra” – írja a Facebook-oldalán Gál Kinga. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ugyanis egy ilyen intézkedés megölné a magyar gazdaságot, a magyar családokkal fizettetné meg a háború árát, ezért utasítják el határozottan ezeket a javaslatokat.

„Kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, elítéljük az orosz agressziót, ezért az európai egység érdekében az EP határozatot a végszavazásnál támogatni fogjuk” – fogalmaz. Mindezt úgy teszik, hogy elutasítják a gáz és kőolaj, valamint az atomenergia békés célú felhasználását célzó embargó bevezetésére vonatkozó javaslatokat az Európai Parlamentben és minden uniós intézményben – zárja a bejegyzését Gál Kinga.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató