2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Donald Tusk: nem létezik tisztességes lengyel, aki Orbánt támogatná

Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform vezetője is beszállt a francia és lengyel elnök szócsatájába.

A két politikus Twitteren került szóváltásba, az orosz-ukrán háború kapcsán, ahol  Morawiecki azt vetette Macron szemére, hogy amikor Vlagyimir Putyin elnökkel tárgyal, valójában egy bűnözővel áll szóba, ami nem helyes, a bűnözőket ugyanis le kell győzni. Az Európai Néppárt elnöke nem hagyta ki a lehetőséget, és a kommentek között ismét az Orbán-kormány ellen buzdít.
 

Tisztelt Elnök úr, kedves Emmanuel, nincs olyan tisztességes lengyel, aki Le Pen asszonyt támogatná. Úgy ahogy olyan tisztességes lengyel sincs, aki Orbánt vagy Putyint támogatja. A lengyelek elsöprő többsége Európa, Ukrajna és a szabadság oldalán áll. Függetlenül azoktól a butaságoktól, amiket Morawiecki összehord

– írta Donald Tusk Twitteren. Mint az közismert, a hamarosan leköszönő EPP-elnök gyakran sértegeti a magyar miniszterelnököt a mikrobolgján. Donald Tusk legutóbb március 15-én járt hazánkban, akkor az ellenzéki összefogás rendezvényén vendégeskedett, s nyíltan Márki-Zay Pétert támogatta a választási küzdelemben. A miniszterelnök-jelölt bukása után Tusk – kivételesen – nem kommentálta közeli szövetségese vereségét, sem az újabb fideszes kétharmadot.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató