2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A szavazatok újraszámolását követeli a Mi Hazánk

A párt a szavazatszámlálás utolsó óráiban elveszített egy mandátumot, így már csak 6 képviselőjük lesz az új parlamentben.

A szavazatok ellenőrzését és újraszámlálását követeli a Mi Hazánk. Toroczkaiék a bejelentő közleményben kifejtették, hogy nehezményezik, hogy a szavazatszámlálás utolsó óráiban elvesztettek egy mandátumot,

így az addigi 7 helyett 6 képviselőjük lesz az új parlamentben. 

Mint ismeretes, szombaton számolták össze a levélszavazatokat, az átjelentkezők és a külképviseleteken szavazók voksait, így a mandátum arányok, a nap folyamán többször is változtak. 

„Kimondhatjuk, hogy mindössze 48 (!) szavazat alapján vették el a Mi Hazánktól a hetedik mandátumot. Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül, a választásokon szavazati joggal rendelkezők szavazólapjait, a vizsgálatok lezárásáig nem fogadjuk el a jelenlegi helyzetet” – írta a párt a Toroczkai László által jegyzett közleményben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató