2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj elszabadult: lebolsevikozta Gyurcsányékat

„Jakab Péter fontos szövetségese Gyurcsány Ferencnek” – jelentette ki Márki-Zay, aki arról is beszélt követőinek, hogy Lázár János 0,01 százalékkal gyengült a 2018-as eredményéhez képest.

Bár sokan azt hitték, április 3-a után új világ jön minden tekintetben, úgy tűnik, Márki-Zay Péter vasárnap esti bejelentkezései nem változnak. Sőt, ma este sikerült visszatérni a Péterfi Judit és Simon András előtti időkbe, így Márki-Zay megint egyedül ült az íróasztala mögé, és számolt be követőinek a hét eseményeiről.

Márki-Zay a bejelentkezésében elmondta, hogy „lélekben fel voltak készülve” arra, hogy a Fidesz megnyeri a választást. Azt is hozzátette, hogy a Mi Hazánk parlamentbe jutása meglepetésként érte az ellenzéket. 

Márki-Zay megismételte azt a nem egyértelmű kijelentését is, hogy Hódmezővásárhelyen sikerült fordítania, és pár szavazattal legyőznie Lázárt, aki – mint Márki-Zay kiemelte – százalékosan kicsit – egész pontosan 0,01 százalékkal – gyengült a 2018-as eredményéhez képest. „Kozmetikai kérdés” – kommentálta az exminiszterelnökjelölt.

Ezután április 3-át felidézve Márki-Zay elmondta, hogy győzelmi beszédet nem írt, mert azt mindenki tud mondani, arra készült fel, ha elveszítené a választást. Ezen később a vereség mértéke miatt kellett csiszolni – derült ki.

„A vereségben az ember természetes módon magányos” – mondta Márki-Zay arról, hogy több ellenzéki politikus sem állt ki mögé a vereség éjszakáján. Hozzátette: Gyurcsányról lehetett tudni, hogy így fog tenni.

„A DK trollhadserege már a választás előtt folyamatosan okolt engem. Már akkor ment ez a vádolgatás, ez most újraindult” – jelentette ki, hozzátette: az adok-kapokba nem kell belemenni. Gyurcsány tegnapi beszédére reagálva – miszerint Dobrev Klárával nyert volna az ellenzék – Márki-Zay elmondta, hogy egy baloldali jelölttel sem sikerült volna nyerni.

„Most hogy az ellenzék egymásnak ugrott, a kormánypárti média nagy örömmel veri be az utolsó koporsószögeket az összefogásba” – mondta Márki-Zay, aki szerint Érden már egy nappal a választás előtt arról beszéltek egy DK-s fórumon, hogy fogják őt kicsinálni. Márki-Zay ezután megköszönte a 106 jelöltnek is a munkát, azt mondta, nem fogja ezt nekik elfelejteni soha.

„Egyelőre nem láttam, hogy olyan sokan ellenem fordultak volna, voltak ilyenek is. Tudjuk, hogy egy bolsevik pártban elég utasítani a főnöknek, hogy most őt kell támadni, és mindenki ráugrik. De én nagyon értékelem azoknak a kiállását, akik ezt nem tették meg. A DK-n belül beszédes, hogy kik azok, akik még vagy egyáltalán nem álltak bele ebbe, a Jobbikon belül – ahol Jakab Péter fontos szövetségese Gyurcsány Ferencnek – de ott is volt olyan, aki különvéleményt fogalmazott meg, és ezt én hálásan értékelem”

– mondta.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató