2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Marad az RTL Magyarországon

Az RTL „az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket” - mondta Thomas Rabe a Bertelsmann vezérigazgatója egy gazdasági újságíróknak tartott hamburgi rendezvényen a Welt tudósítása szerint. Ez a német cég a magyar RTL tulajdonosa.

(A független azért kicsit erős kijelentés - a szerk.)



Rabe szerint Orbán Viktor újraválasztása sem fogja megfélemlíteni a helyi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette” - mondta Rabe a rendezvényen.



A magyar leányvállalat ráadásul nyereséges a vezérigazgató szerint. Az öt legfontosabb európai piac egyike Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia mellett. Ezért a jövőben tovább bővítenék online és mozgóképes kínálatukat minden csatornán.

(Érthetetlen, hogy egy "diktatúrában" ilyen jól működik egy ellenzéki média...)

A Welt kiemeli, hogy mindez azért fontos álláspont az RTL-t tulajdonló Bertelsman vezérétől, mert "Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat". Megjegyzik, hogy a Bertelsman már nagyrészt kivonult Oroszországból. Ott már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytat más vállalatok számára, amit hamarosan szintén felszámol.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató