2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bencsik Gábor nekiment a közmédiának

Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője szerint „a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”. Bencsik mai Facebook-posztjában ugyanis arról írt, képtelenségnek tartja, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag nem tehetik be a lábukat a közmédiába.

Hozzátette:

a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg.”

Megemlítette, hogy április 14-én az M1-en szerepel majd Márki-Zay Péter Lánczi Tamás 48 perc című műsorában. Viszont az újságíró szerint az lett volna a helyet, ha a kampány-időszak alatt kap ilyen meghívást, ugyanis már tét nélküli a beszélgetés, “de ez is valami”.

A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni – zárta bejegyzését Bencsik Gábor.

Megjegyezzük, Bencsik Gábor 1989-1997 között a KGB-s, pártállami háttérrel bíró Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) főtitkáraként dolgozott. 1993 és 1997 között pedig a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programja kuratóriumának elnöke volt. E funkcióiban a diktatúra időszakában, majd a kibontakozó médiaháború idején nem jelezte, hogy problémája volna a közmédia elfogultságával.

Forrás: Pestisrácok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató