2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az egyik szaúdi televízióban kigúnyolták Bident és Kamala Harrist

A "Studio 22" című műsorban, amelyet a szaúdi kormány tulajdonában lévő MBC televíziós konglomerátum sugárzott, Bident feledékeny öregemberként ábrázolták, aki elalszik a pódiumon, és a tehetetlen Harrisnek kell felébresztenie.

A klip azzal kezdődik, hogy a Bident alakító színész céltalanul mutogat a riporterekre, miközben "Harris" mellette áll. "Biden" ezután lekóborol a színpadról, hogy aztán "Harris" visszahozza őt. Ezután a pódiumhoz vezeti, hogy az újságírókhoz szóljon. Az elnököt játszó színész ezután "a spanyolországi válságról" kezd beszélni, csakhogy az alelnök kijavítja.

"Az afrikai válságról fogunk beszélni"

- mondja az ál-Biden. A Harrist játszó színésznő ismét kijavítja őt, és visszatereli a témára, hogy Oroszországról beszéljen.

A Bident játszó színész nehezen jegyzi meg Vlagyimir Putyin orosz elnök nevét.

"Figyelj rám" - mondja az álelnök.

"Nagyon fontos üzenetem van számotokra. Az üzenet a következő..."

Ezen a ponton Biden elalszik, ami arra készteti Harrist, hogy felébressze. Biden ezután folytatja a beszédet, és "Kína elnökére" utal, mire Harris rámutat, hogy még nem beszélt Oroszországról. Amikor megköszöni "first lady" Harrisnek, hogy kijavította, Harris megragadja a mikrofont, és ismét kijavítja. Ezután az elnök befejezi a sajtótájékoztatót, azt mondja:

"Köszönöm szépen. Isten áldja önöket, és Isten áldja...".

Biden ismét elalszik, és Harris karjaiba dől, akinek újra fel kell támasztania.



A klip vírusként terjedt a közösségi médiában.

Bidennek már többször előfordultak verbális baklövései és félreértések, amelyek során emberek nevére emlékezett rosszul - ami arra késztette a megfigyelőket, hogy megkérdőjelezzék szellemi állapotát.

A szaúdi kormány tulajdonában lévő televíziós hálózat által sugárzott jelenet a Rijád által a Biden-kormányzattal szemben tanúsított rideg hozzáállás jeleként is értelmezhető. Az USA és Szaúd-Arábia közötti kapcsolatok mélyponton vannak. A királyság és a térségbeli szövetségesei visszautasították Biden kéréseit az olajtermelés fokozására, mivel az energiaárak az ukrajnai orosz invázió nyomán az egekbe szöktek.

Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek vezetői állítólag nem voltak hajlandóak beszélni az amerikai elnökkel a múlt hónapban, amikor az felhívta őket, hogy az olajtermelés növelésére szólítsa fel őket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató