2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Bartus: Orbán nem bízik senkiben, még a saját embereiben sem, mindenkit zsarol

Visít az Amerikai Népszava újságírója, a komcsi Bartus László.

Ezt tudta kiizzadni magából:

„A Fideszben nem hülyék ülnek, ezt azonnal megértették, és úgy gondolták, hogy Márki-Zay Péter hasznos lehet a számukra. Arról nincs szó, hogy Orbán találkozzon vele (az egész kampány alatt annyira nem méltatta, hogy a nevét kiejtse a száján), mert egyrészt nincs szüksége Márki-Zay tanácsaira és szolgálataira, másrészt őt börtönnel fenyegette, tolvajozta és lebuzizta a fiát. A családjára különösen érzékeny Orbánnak ez is elég, hogy az életben szóba ne álljon vele. De a lakájmédia megfuttathatja, adhat neki fórumot és segítséget, hogy az ellenzéket romboló munkáját végezhesse.

Orbán nem bízik senkiben, még a saját embereiben sem. Mindenkit figyel, zsarol és ellenőriz, a legkisebb gyanús jelre lapátra kerülhet bárki. Ezért szóba sem jöhet egy kívülálló idegen, aki a Fidesz híve volt, de elhagyta, és szembefordult vele. Olyan ember, aki a választási vereség után öt nappal nyilvánosan hátbaszúrja azokat, akiknek a miniszterelnök-jelöltje volt, és látványosan behódol az ellenfelének, fel sem merülhet, mint partner. Az árulókat senki nem szereti, a diktátorok különösen nem.

De azt szívesen fogadja a Fidesz, hogy Márki-Zay Péter a népszerűség és a felszínen maradás, a karrierista vágyai érdekében szerepeljen a közmédiában, árulja el az ellenzéket, járassa le őket, tegye nyilvánossá a belső titkokat, feszültségeket. Hintse el a bizalmatlanság, a megosztás magvait. Gyurcsányozzon kedvére, rombolja tovább a Jobbikot, keltsen bizalmatlanságot az ellenzéki szavazók és a pártjaik között. Hirdesse csak az »ellenzék leváltásának« programját, és végezze el ingyen azt a munkát, ami eddig Orbánnak sem sikerült. Nyírja ki az ellenzéket, szakítsa ketté a táborukat.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató