2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lázár János: Márki-Zaynak nem volt bátorsága beülni a parlamentbe, hogy átvegye az ellenzék vezetését

Legfőbb ideje, hogy Márki-Zay Péter saját maga építése és az országos ellenállás szervezése helyett Hódmezővásárhellyel foglalkozzon – vélekedett a Fidesz politikusa.

Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező Extra vendégeként értékelte a választási eredményeket. Mint a Promenad összefoglalójában olvasható, Lázár szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, ami most történt. Szerinte a baloldal, a nagyvárosiak, a fővárosiak és Márki-Zay Péter a vidékiek lenézésével, sértegetésével, a fideszes szavazók emberi méltóságának támadásával kampányoltak, de ez visszafelé sült el.

„A vidék most óriási lehetőséget kap. A vidéki emberek számíthatnak a kormányra, azon fogunk dolgozni, hogy visszaadjuk a vidék becsületét, és elérjük, vidéken élni legalább olyan jó vagy még jobb legyen, mint Budapesten” – fogalmazott.

Igaztalannak tartja az ellenzék azon vádaskodását, hogy nem voltak egyenlőek a feltételek a választási versenyben. Ha ennek lenne bármi valóságalapja, akkor nem nyerhették volna meg 17-1-re a fővárosi választókerületeket állítása szerint.

„Az az igazság, hogy a demokratikus baloldal akkorát bukott, mint 1990 óta még sohasem. Miközben a Fidesz 12 év kormányzás után is tovább tudta növelni támogatottságát, az ellenzék 850 ezer szavazatot veszített. Ez nem szoros eredmény, ez nem magyarázható csalással,


egyszerűen az történt, hogy a választók piros lapot mutattak a baloldali pártoknak, az összefogásnak és a miniszterelnök-jelöltnek. Egy ilyen történelmi vereség után mindannyiuknak el kellene tűnniük a színpadról, mert a baloldali szavazók láthatóan nem kérnek belőlük”


 – fogalmazott Lázár. 



Márki-Zay „számhalandzsája”


Lázár János azt mondta, április 3-án Hódmezővásárhelyen is a Fidesz győzött, minden más csak valamiféle „számhalandzsa”. A külképviseleti és az átjelentkezett szavazók voksai ugyanis nemcsak innen, hanem a többi 18 településről is érkeztek, azokat nem lehet hozzászámítani a vásárhelyi eredményhez.

Az itt élők világosan kifejezték, változást akarnak, már nem kérnek az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéből, a város polgármesteréből, elegük van Márki-Zayból.


Vásárhely számára óriási károkat okozott az elmúlt négy esztendő polgárháborúja. Most tehát az a fő feladat, hogy véget vessünk a polgárháborúnak, elássuk a csatabárdokat, újra egyesítsük a családokat a vasárnapi ebédnél, a szomszédok ismét kezet nyújtsanak egymásnak, és helyreállítsuk a különböző testületek, közösségek együttműködését a politikai nézetkülönbségektől függetlenül. Fékezni kell az indulatokat: új közmegegyezést kell kialakítani a város érdekében” – mondta.

„Ha ló nincs, jó lesz a szamár is”
Lázár János úgy látja, csúnya üzenete van annak, hogy Márki-Zay a történelmi veresége után „ha ló nincs, jó a szamár is” elven választotta Vásárhelyt az országgyűlés helyett. A képviselő szerint nem volt meg benne a bátorság ahhoz, hogy beüljön a parlamentbe, és átvegye az ellenzék vezetését, ami azt igazolja, a baloldalon továbbra is Gyurcsány a főnök.

„Itt az ideje, hogy Márki úr Vásárhelyre koncentráljon, és ne saját magára. A várost végre ki kellene engedni a kampányból. Úgy tűnik, a polgármester nem vette észre, hogy vége a választásnak, amit elbukott, ma ugyanis Vásárhely még mindig Márki-Zay kampányirodájaként működik. Ezt abba kell hagyni, a városnak vissza kell kapnia a békéjét és a nyugalmát, azon kellene dolgoznunk, hogyan tudjuk jobbá tenni a települést” – üzente.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató