2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay tíz másodperc néma csendet kért a közmédiában

A műsor második felében az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje szinte szóhoz sem hagyta jutni a műsorvezetőt.

Márki-Zay Péter a közmédia 48 perc című műsorában járt csütörtökön. Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a műsort azzal kezdte, hogy tíz másodperc csöndet kért Lánczi Tamás műsorvezetőtől annak örömére, hogy végre bejuthattak a köztévébe. 

Lánczi Tamás a műsor elején elmondta, hogy ebben a műsorban professzionális elemzők a vendégek, így Márki-Zay most már lehet vendég, hogy aktív miniszterelnök-jelölti szerepének vége.

A műsorvezető azt is elmondta, hogy az ellenzéknek számos lehetősége lett volna megjelenni a köztévén, reklámokat is leadhattak volna, de felépítettek maguknak

egy narratívát a gonosz köztévéről, ezért inkább nem mentek be. 

Azt mondta, készült egy listával is arról, hányszor keresték az ellenzéket, amire Márki-Zay mondta, hogy szívesen vitatkozik róla, de végül Lánczi  a Jobbikkal kapcsolatos viszonyáról és arról kérdezte, hogy miért beszélt folyamatosan ellenzéki árulókról.

Viszonylag hosszú vita alakult ki ezután arról, hogy mit hazudott Márki-Zay szerint a közmédia arról, amit ő mondott. Lánczi szerint nem hazudtak, de végül felhozta Márki-Zay azt, hogy őt vádolták azzal,

hogy elzárná a gázt Oroszországból, miközben ezt a Fidesz képviselői szavazták meg a parlamentben.

A műsor második fele  kontrollálhatatlan vitává vált, Márki-Zay szinte szóhoz sem hagyta jutni a műsorvezetőt, mert folyamatosan sorolta azokat a sérelmeket, amiket a kormány szerinte hazudott róla.

A teljes adást alább tekintheti meg:

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató